2009-08-11

Sy ett litet pennfodral!


Material:

- Tyg 20 x 10 + sömsmån
- Dragkedja 20 cm

Tidsåtgång: ca 20 minuter.

OBS! Klicka på bilderna så blir de mycket större!



1. Klipp ut tyget i 20 x 10 cm + sömsmån. Om du har en annan längd på dragkedjan tar du dragkedjans längd och hälften av detta mått åt andra hållet. T.ex. om dragkedjan är 30 cm = tyget ska vara 30 x 15 + sömsmån.
2. Sicksacka kanterna på tyget.
3. Nåla fast dragkedjan mot tyget, räta mot räta. Sy sedan så nära dragkedjans "tänder" du kan. Det kan vara lite krångligt att göra detta på sista sidan då själva "draggrejen" är ivägen och måste flyttas på när du kommer ca 3-4 cm från slutet.
4. Nu är dragkedjan fastsydd och det är dags att sy igen sidorna. Se till att centrera dragkedjan innan du syr så den inte blir sned. Tänk på att sy långsamt över "tänderna" på dragkedjan.



5. Så här ska pennfodralet se ut när du sytt ihop sidorna. Om du gillar den här modellen kan du stanna redan här.
6. För att få till den lite mer fyrkantiga modellen måste du sy över hörnen (se den röda markeringen). Det kan vara svårt att få till så att alla hörn blir lika höga, men lite sprättande har ingen dött av. Tror vi.
7 & 8. Så här ska det se ut när det är klart!


Det här var ett annat pennfodralsprojekt jag sydde samma kväll, men då jag knappt vet själv hur jag gjorde så väntar vi med beskrivning på ett sådant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

snyggt pennfodral! ska försöka sy ett sådant jag nu, det blir ju billigare än att köpa ett nytt ;) tack för tipset, mvh. Emmy -15 :D

Anna sa...

Toppen!